Τρίτη 14 Αυγούστου 2007

Αγρονόμοι (κι άλλοι επαγγελματίες ξυσταρχιδιστές) για φύλαξη πρασίνου



Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα,

Με συγκίνηση διάβασα το άρθρο τις σημερινής Ναυτεμπορικής με τίτλο "
"Παρουσία του Β. Πολύδωρα η ορκωμοσία 42 Αγροφυλάκων"
" όπου ήταν παρών ο αγαπημένος μας και πλέον εθνικός σταρ, Υπουργός Δημόσιας τάξης Byroum Polydorum ή αλλιώς όπως είναι και το nick του στο e-bay "Lord Byron".

Επιτέλους ελληνικέ λαέ!!! Κοιμήσου ήσυχος!!! Τώρα που δεν έμεινε τίποτα άλλο να καεί έγινε η πρόσληψη των αγρονόμων...

Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε ότι οι αγροφύλακες θα παρακολουθήσουν σπουδές διάρκειας 3 εβδομάδων. Δικό μου σχόλιο προς όποιους χρησιμοποίησαν την λέξη "σπουδές": Ρε νούμερα γαμώ την τρέλα μου, ρε ιερόσυλοι βιαστές των ελληνικών λέξεων και υποτιμητές της ανθρώπινης νοημοσύνης ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε ρε όρνια? Ανοίξατε έστω και ένα λεξικό πριν χρησιμοποιήσετε αυτή την λέξη κατακρεουργοί των εννοιών? Ε λοιπόν το έκανα εγώ για εσάς... Σπουδές κύριοι σύμφωνα με το πιο απλό λεξικό που μπορεί να βρει κανείς online είναι ". η συστηματική και μεθοδική μελέτη μιας επιστήμης, στα πλαίσια συνήθ. της ανώτερης ή ανώτατης εκπαιδευτικής βαθμίδας". Αυτό είναι κύριοι σπουδές... Γιατί δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα σε αυτόν τον τόπο και τα σεμινάρια των τριών εβδομάδων να τα ονομάζουμε "σπουδές". Αν η "Ανωτάτη Αγρονομική" απαιτούσε σπουδές θα υπήρχε και ανάλογη σχολή για να την δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους οι τελειόφοιτοι λυκείου...



Εντωμεταξύ η ηλικία των προσληφθέντων κυμαίνεται από 36 μέχρι 49. Για σου ρε Ελλαδάρα που στέλνεις τα περήφανα νιάτα σου στα βουνά σαν άλλους Κίτσους Τζαβέλες...

Απ'ότι με πληροφόρησαν οι υποχθόνιοι συνεργάτες μου στις 20ήμερες "σπουδές" των αγρονόμων θα συμπεριλαβάνονται οι εξής θεματικές ενότητες:

1. 1000+1 τρόποι για να ξύνετε τα καμπανέλια σας με την τσουγκράνα (Οι διδάσκοντες σε αυτό το μάθημα θα είναι υπάλληλοι του ΙΚΑ του ΟΤΕ και άλλων δημόσιων υπηρεσιών)

2. Χέζε ψηλά κι αγνάντευε στους αγρούς

3. Μέθοδοι φύλαξης ανύπαρκτης βλάστησης

ενώ τα μαθήματα θα συνοδεύονται και από σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό όπως το σίριαλ "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" και το τραγούδι της εθνικής μας αοιδού Αντζελας Δημητρίου "Μαργαρίτα"

Παράλληλα στο σημερινό άρθρο των νέων με τίτλο ""Ορκίζονται άρον άρον με δανεικές στολές η επιτυχούσα στον διαγωνισμό του 1993 Ειρήνη Ψαρογιάννη δηλώνει: "Δεν είναι μια απλή δουλειά στο Δημόσιο... Απ΄ αυτήν εξαρτάται η ζωή του πλανήτη μας".

Πραγματικά η κοπέλα μπήκε στο νόημα του δημοσιουπαλληλισμού. Τύφλα να' χει η Greenpeace και η WWF... Οι σούπερ αγρονόμοι, οι σερίφηδες της ελληνικής χλωρίδας θα μας σώσουν!!!

Κλείνοντας έναν έχω να πω: Να μου ζήσεις Ελλάδα με το όνειρο του δημοσιουπαλληλισμού, τους ανίκανους ηγέτες σου, και τον τριαντάρη ντελιβερά πίτσας που ζει ακόμα με την μάνα του και τα απογεύματα βλέπει Ψάλτη στο Alter πίνοντας φραπέ...

Αει σιχτιρ πια!

6 σχόλια:

boboss είπε...

φιλε καταρχήν έλιωσα στο γέλιο με το post σου.Αλλα έχεις πολυ δικιο.Αλλα μάλλον δεν σκευτικες κάτι.Εχουμε μόνο 2 μηνες μέχρι τις εκλογές.Αρα 42 αγροφύλακες * 6 συγγενής μ.ο = 252 ψηφοι
πολυ απλό.
Κατι δημομπατσοι πιο πριν. Κατι που γεμίσαμε τις νομαρχίες με αχριστους κατι φοροαπαλαγές κατι απο δώ κατι απο κει.Να πως μαζευονται.

VARONOS είπε...

ρε nineme γιατι κράζεις???
δεν σας αντέχω ρε γαμώτο να νομίζετε πως κάτι κάνετε με το κράξιμο ειλικρινά τρελαίνομαι!!!
βλέπετε τις ειδήσεις και βγάζετε θέματα και κράζετε και τις ειδήσεις στο ενδιάμεσο!!!!!!!

ξεκολλήστε απο το μυαλό σας επιτέλους...

άλλωστε θα έπρεπε να ξέρεις πως τα χειρότερα είναι αυτά που δεν βγαίνουν στα κανάλια...

δες πχ στο www.diorismos.gr τι γίνεται με τις 120 προσλήψεις στην ΕΥΠ που δόθηκαν 2 μέρες για υποβολή δικαιολογητικών και μάλιστα ανήμερα δεκαπενταύγουστο και μετά τα λέμε....

ΞΕΚΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

ninemos είπε...

Βασικά Chris πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω... Δεν υπάρχειΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για να μην κράζω!!! Το γιατί κράζω είναι εκ'του ηλίου φαεινότερο
αλλά ας το κάνω πιο λιανό..

1. Να μην κράζω που και άλλα κρατικά χρήματα πληρωμένα από τους φόρους των δικών σου και των δικών μου γονιών πηγαίνουν για προεκλογικά ρουσφέτια της ΝΔ?

2. Να μην κράζω που στην τηλεόραση είδα όλα τα γεροντοπαλίκαρα με τις μπυροκοιλιές να γίνονται αγρονόμοι ,με καθυστέρηση 14χρόνια, που υποτίθεται ότι θα τρέχουν στα βουνά να σβήσουν τις φωτιές? Πως θα πάει ο χοντρός εκεί πάνω ρε παιδιά? Δεν παίζει να πάει. Αυτό σας το λέω εκ πείρας..

3. Να μην κράζω που η εκπαίδευση που θα λάβουν θα είναι διάρκεια τριών εβδομάδων, και οι ανίδεοι το ονομάζουν και "σπουδές"? Εδώ εγώ που είμαι εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό που είναι εθελοντικός και όχι κρατικός οργανισμός παίρνω 15μηνη εκπαίδευση!

4. Να μην κράζω που έγινε πρόχειρα το όλο θέμα? Που οι αγρονόμοι θα φορούν στολές που θα πάρουν από την αεροπορία και που θα χρησιμοποιούν τα ιχ τους και όχι υπηρεσιακά αυτοκίνητα? (ακόμα και αν αυτό γίνει τον πρώτο καιρό λειτουργίας της αγρονομίας)

5.Να μην κράζω που με σχόλια τους ακόμα κι αυτοί που διορίστηκαν μας δουλεύουν μες τα ίδια μας τα μούτρα?

Για όλα τα παραπάνω θα συνεχίζω να κράζω.

Και εξ'άλλου
μεγάλος αριθμός blogs λειτουργεί γι'αυτό τον λόγο. Για να κρίνουν και να σχολιάζουν.Αν κάποιος λέει α τι ωραία και καλά που είναι όλα μπαμπά τότε μάλλον η τηλεόραση του πιάνει μόνο ΕΤ1... Και ναι, προφανώς θα δω τις ειδήσεις για να βγάλω νέο. Δεν ισχυρίστηκα ποτε ότι είμαι ρεπόρτερ! Και μαλλον δεν είδες σήμερα ειδήσεις γιατί το θέμα με την ΕΥΠ έπαιξε στο μεσημεριανό και στο βραδινό δελτίο του Mega

Rodia είπε...

Φυσικά και χρειάζεται το κράξιμο! Διαφορετικά, είναι σαν να δηλώνουμε κοιμισμένοι, οπότε αναλόγως θα μας φέρονται οι κρατούντες -μη περιμένετε να μας βάλουν ξυπνητήρια, ε!
Να παρατηρούμε, και να το δείχνουμε, να γνωρίζει η (κάθε) εξουσία ότι βλέπουμε τα στραβά.
Ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Απλό.
:-)

VARONOS είπε...

εγω την γνώμη μου στην είπα...
αν θέλω να ακούω κράξιμο για αυτά που γίνονται (ή μάλλον για τα "επίκαιρα" θέματα) θα έβλεπα τηλεπαράθυρα!!!!!

ninemos είπε...

Κοίτα όταν δω κάτι πραγματικά καλό θα γράψω επαίνους, αν δω κάτι κακό θα γράψω αρνητική κριτική και αν δω κάτι που υποτιμάει τη νοημοσύνη μου θα αρχίσω να κράζω...