Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Γιατί τόση καταστροφή?



Λοιπόν έχω να πω τα εξής και θέλω την βοήθεια όλων των bloggers... Αυτό που συμπεραίνω με αυτά που βλέπω τις τελευταίες 2 μέρες είναι ότι οι καταστροφές είναι βιβλικές. Άποψη μου είναι ότι δεν πρόκειται για έργο οικοπεδοφάγων. Μία τέτοιας κλίμακας επιχείρηση εμπρησμού δεν μπορεί να είναι έργο οικοπεδοφάγων. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δέχεται επίθεση... Αλλά δεν ξέρω από ποιον... Πραγματικά θέλω να ακούσω τη άποψη σας...

8 σχόλια:

Rodia είπε...

Η άποψή μου, η οποία στηρίζεται σε ενδείξεις, είναι ότι το ακροδεξιό παρακράτος σήκωσε κεφάλι -που λένε- με την ανοχή (τουλάχιστον, αν όχι με την ενθάρρυνση) του κ. Βύρωνα.
Προσπαθώ να βρω διάφορα "στοιχεία" που νόμιζα ότι ήταν απλώς βλακώδεις απειλές κι έτσι δεν τα έχω πρόχειρα.

ninemos είπε...

@rodia

Βρε ροδιά μου μπορεί να σκέφτομαι χαζά αλλά ο Πολύδωρας δεν είναι δτην κυβέρνηση? Γιατί να θέλει το κόμμα του να χάσει τις εκλογές?

boboss είπε...

φιλε nineme ρίξε μια ματιά στο παρακάτω blog.http://xberliner.wordpress.com/
Συμερίζομαι απόλιτα την αποψη του για το ποιος επιτύθετε στην Ελλάδα.
Δεν μπορούμε να βγάλουμε ακρη με θεωρίες συνομοσίας.Μπορεί να είναι οι πασσόκοι για να την πούνε στους κυβερνόντες.Μπορεί να είναι οι κυβερνόντες ώστε να κατηγορίσουν τους πασσόκους κκεδες συνασπιστές , μπορεί να είναι τα πλάσματα της γής και οι εξωγηινοι του Λιακοπουλου.
Με θεωρίες και υποψίες δεν μπορούμε να καταλήξουμε πουθενά.
Τέλος θέλω να ρωτήσω ποιος ο λόγος ύπαρξης της ελληνικής σημαίας στην πανω δεξιά γωνία του αντέννα??
Επείσης δεν μπορώ να καταλάβω τι αισθήματα έχουν αυτά τα κοράκια του ίδιου σταθμού η οποίοι πριν μια ώρα περίπου προσπαθούσαν να πάρουν συνεντευξη απο ένα δυσμοιρο ανθρωπάκο στην Ηλία ο οποίος κατέρεε ψυχολογικά ,εκλαιγε με φώντο το σπίτι του που καιγόταν και ο αχαρακτίριστος δημοσιογράφος τον ρωτούσε πως αισθανοταν και τι παράπονα είχε.Τι περιμένεις να σου πεί βρε ΗΛΙΘΙΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

artois είπε...

Όσες πιθανότητες υπάρχουν να ισχύουν τα σενάρια συνομωσίας, άλλες τόσες είναι και οι πιθανότητες οι 200 ταυτόχρονες φωτιές να είναι συμπτωματικές.

Το σενάριο των ακροδεξιών πάντως φαντάζει περισσότερο απίθανο από αυτό των λεγόμενων "αναρχικών" που μοστράρονται για ακροαριστεροί. Αυτοί δεν είναι που καίνε την Αθήνα και το Πολυτεχνείο;

ninemos είπε...

@ boboss, @artois

Κοίταξα προσεκτικά τις απόψεις σας παιδιά και το link. Το ψάξιμο και η προσπάθεια συνεχίζεται... καλό κουράγιο...

boboss είπε...

Δεν είπα ότι οι 200 φωτιές είναι τυχαίες.Δεν γίνετε να είναι τυχαίες.Απλα είπα ότι το φτωχό μου μυαλο δεν μπορεί να βρέι ποιος τις έχει βάλει.
Δεν μπορεί να είναι καταπατητές (γιατι να καταπατήσεις ένα μικρό χωριο που .)
Δεν μπορεί να έιναι εργο της κυβέρνησης(εκτος και αν βαρέθηκαν να κυβερνούν)
Θέλω να πιστευω πως δεν είναι εργο της αντιπολίτευσης (για μια καρέκλα να γίνουν όλα αυτά??)
Δεν είναι έργο των εξωγηνων (Ο ΕΤ είναι φίλος μας)
Βάλε τωρα και το δεδομένο ότι καιγονται όλα τα βαλκάνια.
Και αν βγάλεις άκρη πολύ θα ήθελα να την μάθω.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση για το ποιος κρύβεται πίσω από την εθνική αυτή τραγωδία(εφόσον δεχτούμε ότι δεν πρόκειται περί τυχαίων περιστατικών)είναι δύσκολο να δοθεί από έναν φοιτητή στα 21 του...αυτό στο οποίο αξίζει να εστιάσουμε όμως(και όχι δεν νομίζω πως ανακάλυψα την Aμεrrriκή με την παρακάτω δήλωση)είναι πως ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ και αποτελούμε κομμάτι ενός ΔΙΑΤΡΗΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ικανού όχι μόνο να μας εκθέσει διεθνώς(εδώ ισχύει η λαϊκή ρήση "συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια")αλλά και να απειλήσει την ίδια μας τη ζωή,αξία που είναι,ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι,πάνω απο κάθε κομμάτικη ή μικροπολιτική σκοπιμότητα. Δε λέω θα βόλευε πολύ να δεχτούμε ως αιτία ότι ''το πράσινο καίει το πράσινο"(Δήλωση υφυπουργού κυβερνήσεως εν έτει 2007.-Ναι!Το ακούσαμε κι αυτό!)μα η εικόνα αδίστακτων Πασόκων με στούπια,γκαζάκια και φλόγιστρα να καίνε δάση και χωριά(τα δικά τους),σπίτια(Ναιαιαι...και τα δικά τους!Άλλωστε θα τους τα αντικαταστήσει ο Γίωργος μόλις γίνει πρωθυπουργός!) και να αφαιρούν ζωές{Των συγγενών τους αν δεν απατώμαι,,,εκτός κι αν μιλάμε για "αλεξίπυρους(κατά το αλεξίσφαιρους ) Πασόκους" ή εκτός κι αν οι Πασόκοι είχαν λάβει γνώση για την τραγωδία που επέκειτο και πρόλαβαν να μεταναστεύσουν} θέλω να πιστεύω ότι δεν πείθει κανέναν!
Άλλωστε τα παραπάνω εύκολα θα μπορούσε να τα αντικρούσει κανείς λέγοντας πως φωτίες(Πέντέλη,Ικαρία,Σάμος κλπ) κι άλλου είδους κρίσεις(Ίμια,παράνομες αναθέσεις δημοσίων εργων,εκπαιδευτική μεταρρυθμιση Αρσένη,σκάνδαλο χρηματιστηρίου κλπ) είχαμε κι επί θητείας της προηγούμενης κυβερνήσεως πράγμα που δεν εμπόδισε το ίδιο κόμμα να επανεκλεγεί κυβέρνηση για 5η φόρα μέσα σε διάστημα 19ετών(με όλη τη φθορά που κάτι τέτοιο συνεπάγεται) άρα γιατί,μια έστω μεγαλύτερη κρίση,να εμποδίσει την επανεκλογή της Ν.Δ;;;;Και ειδικά τώρα που η αξιωμάτικη αντιπολίτευση δεν μπορει να καρπωθεί την απογοητεύση του ελληνικού λαού από τη φωτιά(και τα συν αυτής επακόλουθα) αφενός λογώ προτέρου αν-εντίμου βίου στο τιμόνι στη χώρας(αυτό φαίνεται να ασπάζεται η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου) κι αφετέρου τυχόν προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ να κάνει αντιπολίτευση και να ανεβάσει τους τόνους εν μέσω καμμένων (Δηλαδή να πει τι;Οι φωτιές έχουν ονοματεπώνυμο;Θα το ζήσουμε ΚΑΙ αυτό;) θα προκαλέσει αλγεινή αν μη τι άλλο εντύπωση στην πλειονότητα του εκλογικού σωματός{"Εδώ ο κόσμος καίγεται(στην κυριολεξία!)κι αυτός δίνει παράσταση για σταύρους"θα πουν}.Συνεπώς τυχόν σύζήτηση για απόδοση κομματικών ευθυνών στην τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα δε συμφερεί τον ελληνικό λαό και σίγουρα δε συμφέρει αυτούς που την ξεκίνησαν!
Αν λοιπόν συμφωνήσουμε ότι θέμα "φαγώματος εκ των έσω"(δηλ.από πράσινους εξουσιομανείς,οικοπεδοφάγους κλπ)δεν τίθεται,αναπόφευκτα οδηγούμαστε σε μια άλλη εξίσου πολυσυζητημένη εκδοχή,οτι δηλαδή ''Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ!''."Στόχος η Ελλάδα;Μα από ποιους;;;"είναι το ερώτημα που τίθεται!Από Αλβανούς;; Aπό Τούρκους;;Aπό Σκοπιανούς και λοιπούς υποψηφίους Macedonians(κούνια που τους κούναγε!);;;;Οποια κι αν είναι η απάντηση το σίγουρο είναι ένα:η ανυπαρξία της κυβέρνησεως σε συνδιασμο με την παρουσία ενός "Νομάρχη-Tιραμόλα"που δίνει εντολές στα πυροσβεστικά(αφού αυτός που κανόνικα θα έπρεπε να δίνει εντολές έχει διοριστεί με μπιλιετάκι και δεν ξέρει τι του γίνεται),ενός "Προέδρου κόμματος-Πυραγού" με γραβάτα και χωρίστρα(που αμα λάχει βουτάει και μάνικα και σβήνει φωτιές...πάντα με την την κάμερα του δικου του καναλιού σιμά!),λοιπών αντιπολιτευόμενων-δήθεν οικολόγων ακτιβιστών και πρώην υπουργών να απορουν για την κατάντια του κρατικού μηχανισμού(Λες κι ήλθαν από άλλο πλανήτη!Λες και δεν είναι συνυπεύθυνοι!)καθώς και "δημοσιογράφων-τηλεκριτών" της κυβερνησεως(οσο εμείς αράζουμε στον καναπέ,μεταξύ πίτσας και μπύρας)δεν βοηθά κανέναν!Ίσως να βοηθούσε τα δελτία ειδήδεων αν και νομίζω πως η εικόνα απεγνωσμενων πολιτών ή πληγέντων από τη φωτία είναι αρκετή για να φέρει νούμερα...στα νούμερα(reality φάση),οπότε η παρουσία των υπολοίπων δεν τους είναι και τόσο απαραίτητη(τουλάχιστον όχι ακόμα-από Σεπτέμβρη βλέπουμε!).
Αυτό που δεν έχει αναφερθει ως τώρα είναι είναι πως όλες οι παραπάνω εκδοχές μας έρχονται κουτί(!) μια και πέρα από την ανάγκη μας να δημιουργούμε σενάρια, καλύπτουν(επιμελώς ή μη)και το δικό μας μερίδιο ευθύνης κι είναι έγκλημα να αναζητούμε ευθύνες αλλού χωρίς ποτέ ν'αναγνωρίζουμε τα δικά μας λάθη(αυτό είναι το βασικό,αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε)!ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΧΟ καθώς οι κρίσεις έχουν τη ρίζα τους στη δική μας αδιαφορία!
Τα εκάστοτε κυβερνητικά λάθη γίνονται με τη δική μας σύμφωνη γνώμη (ξέρετε σαν αυτή που θα μας ζητηθεί και στις 16/9!)Η δική μας ανοχή είναι που όδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις,που διατηρεί τα προσωπα αυτά και τις πρακτική αυτή(απορία-δήθεν αναζήτηση ευθυνών-κουκούλωμα)στο προσκηνιο...και που έκανε τη χώρα μας τόσο ευάλωτη σε κρίσεις!Το'χουμε μάθει πια το έργο και το χειροτερό...επιμενουμε να είμαστε θεατές του:Οι ίδιες υποσχέσεις(για επιδόματα,διορισμους,βολέμματα κι ό,τι προκύψει!)θα κάνουν τους ίδιους ανθρώπους να ξεχάσουν τραγωδίες και πληγέντες,κι οι ίδιοι που τώρα "σκύβουν" πάνω από το πρόβλημα θα το θάψουν μόλις ξεφουσκώσει και δυστυχώς μαζι με αυτούς θα το ξεχάσουμε κι εμείς...Θα ψάχνουμε(είτε απο μαζοχισμό,είτε από "ωχαδερφισμό",είτε από βλακεία) "την Έλλάδα με προοπτική" που θα μας έχουν τάξει μερικούς μήνες πρίν...πάντα μέχρι να έρθει η επόμενη τραγωδία(που θα συνοδευτεί κι αυτη με οργή και παράπονα οπως ακριβώς κι προηγούμενη αφού τίποτα δε θα χει αλλάξει ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ) "Δε βαριέσαι μωρέ;Που το κακό;Στην Ελλάδα ζούμε!"θα μου πείτε...κι ο 'Ελληνας έχει αποδείξει πως(μεταξύ άλλων) φημίζεται και για την αδύνατη μνήμη του!

Μετά τιμής...Reins!

Ανώνυμος είπε...

to prassino kaiei t prassino!