Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007

Ασύμμετρες απειλέςΈτσι για να γελάσουμε και λίγο...


Παρακάτω σας μεταφράζω τον ορισμό της ασύμμετρης απειλής όπως αυτός δώθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής των Η.Π.Α (έτσι για να ξέρουμε τί σημαίνει και να για να μην καλύπτουν την προεκλογική ανοργανωσιά με βαρύγδουπους όρους) Να σημειώσω ότι ο ορισμός στα αγγλικά αναπαράγεται από το blog taparapona sas sto Mixer της φίλης μου της Ροδιάς.

Ο ορισμός έχει ως εξής:

" Υπάρχουν πολύ ορισμοί για το τί συνιστά μια ασύμμετρη απειλή,κανένας από τους οποίους δεν επηρεάζει τον αμυντικό σχεδιασμό και τις πολιτικές αποφάσεις.Γενικά,ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μορφές επιθέσεων ενάντια στις οποίες οι Η.Π.Α δεν έχουν καμία άμυνα,και απεικονίζει τακτικές τις οποίες η Ουάσινγκτον δεν θα ακολουθήσει(είτε επειδή περιορίζονται από ηθικούς φραγμούς,είτε από τους νόμους). Οι συγγραφείς αυτής της αναφοράς βρίσκουν ότι η ιδέα φέρει βαρύ φορτίο αφού χρησιμοποιείται για να εξηγήσει:διαφορετικές και προκλητικές απειλές,την θέση των Η.Π.Α στον κόσμο και τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν,τους νομικούς και πολιτικούς περιορισμούς που οι ίδιες οι Η.Π.Α εχούν επιβάλλει στον εαυτό τους, την ευπάθεια σε νέες και παλιές απειλές΄,καινούριες προσεγγίσεις σχεδιασμένες για να αντισταθμίσουν τις δυνάμεις των Η.Π.Α... "

Τα συμπεράσματα δικά σας...

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ καλό. Το ζήτημα είναι ρίξουμε μια ορολογία, να μην την καταλάβει κανείς και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως θέλουμε. Εξάλλου, κάποτε ήταν οι κομμουνιστές, μετά οι Γκρίζοι Λύκοι, αργότερα ο ΣΥΝ και οι αναρχικοί, μετά το ΠΑΣΟΚ και οι οικολογικές οργανώσεις. Επιτέλους πια. Κάντε κάτι ρε παιδιά να πάρουν πόδι, μας έκαψαν ζωντανούς.

Rodia είπε...

Συζητώντας με φίλους αμερικανομαθείς, έμαθα ότι ο όρος "asymmetric threat" παραπέμπει στο αποτέλεσμα επίθεσης ατάκτων, (όχι τυπικών στρατευμάτων, σχεδίων πολέμου, κλπ) άρα μάλλον πρέπει να μεταφράζεται στα ελληνικά ως "επίθεση ατάκτων" και όχι "ασύμμετρη απειλή".
Αλλά, όσο πιο ακατανόητες μπαρούφες πετάν οι πολιτικοί, τόσο πιο σπουδαίοι νοιώθουν.. τι να λέμε..
-->> τη φόρμουλα "Επίθεση ατάκτων" εφάρμοσε βεβαίως ο Κολοκοτρώνης και άλλοι οπλαρχηγοί!!!

Ανώνυμος είπε...

色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive